YvKD İletişim Bilgileri
Rumelifeneri Kampüsü Yurt Ofisi (S Blok) - Ara - Yol Tarifi

Batı Kampüsü Yurt Ofisi (A5 Blok -1.Kat) - Ara - Yol Tarifi

Önemli Telefon Numaraları
Acil Durum Telefonu - 1122

Ambulans - 1100

Sağlık Merkezi / Rumelifeneri Kampüsü - 1273

Sağlık Merkezi / Batı Kampüs - 7000

İtfaiye - 3333

Güvenlik - Rumelifeneri Kampüsü 3535 - 3536 -

Güvenlik - Batı Kampüsü 7007 - 7008 -

IT - Bilgi Teknolojileri 1111

Yurt Yaşamı Acil Durum Duyurusu

Acil durum butonu kullanım talimatları için tıklayın. 

 

Değerli Öğrencilerimiz,

Hepimizi derinden üzen büyük depremlerde yaşamını yitirenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı ve yaralılara da acil şifalar diliyoruz.

Yangın, deprem gibi acil bir durum meydana geldiğinde Üniversitemizin aldığı önlemler kadar sizlerin de bu durumlara karşı hazırlıklı olmanız önem taşımaktadır. Bu doğrultuda aşağıda sizlerle paylaştığımız bilgilendirmeye göre hareket etmenizi ve işbirliğinizi önemle rica ederiz.

 

Acil Çıkışlar:

Bina tahliyesini gerektiren acil durumlarda öncelikle “Acil Çıkış” güzergahlarının tercih edilmesi gerekmektedir. Acil Çıkış güzergahları engelsiz, korunumlu ve panik barlı kapılarıyla 7/24 içeriden açılabilecek şekilde tasarlanmıştır. Acil Çıkış güzergahlarını öğrenmek için koridorlarda ve asansörlerin yanında bulunan “Tahliye Planları”nı inceleyebilirsiniz.

Binalarımızda yangın ve deprem olmak üzere 2 farklı acil durum senaryomuz vardır.

 

Yangın Senaryosu:

Duman, yoğun buhar, ısı ve alev açığa çıkması durumunda devreye girer. Yangın anonsu ve siren sistemi aktif olur, kartlı geçiş sistemleri, manyetik tutucular, turnike kolları pasif konuma geçer ve asansörler zemin kata gelip devre dışı kalır.

 

Deprem Senaryosu (yıkıcı etki gösterebilecek depremlerde aktif olur):

Binalarımızda bulunan sismik deprem sensörleri depremin şiddeti ve süresi ile paralel olarak devreye girer. Deprem anonsu aktif olur, kartlı geçiş sistemleri, manyetik tutucular, turnike kolları pasif konuma geçer, asansörler zemin kata gelip devre dışı kalır, bina gaz akışı kesilir.

Bina acil durum senaryosunun devreye girmediği bir durumda şayet kartlı geçiş sistemlerinin bulunduğu alanlardan tahliye olmanız gerekiyor ise kartlı sistem / manyetik tutuculu kapıların yanında bulunan yeşil renkli butonun “mührünü kopartın, kapağını kaldırın ve camını kırın”. Bu şekilde kartlı sistem / manyetik tutucu devre dışı kalır ve kapıyı açabilirsiniz.

Deprem anında sistem tarafından bina kartlı geçiş kapıları ve turnike kolları devre dışı kalmaktadır. Sistemin devreye girmemesi ya da panik durumlarının yönetilebilmesi için, Rumelifeneri ve Batı Kampüs Yurt ve Konaklama Direktörlüğü ve Güvenlik, İtfaiye ve Acil Durum Müdürlüğü ofislerine kartlı geçiş kapılarını ve turnike kollarını devredışı bırakan Deprem Tahliye Butonları kurulmuştur. Ancak turnikeler turunu tamamlamadan yarım bırakılmış ise turnike kolları devre dışı kalmayacaktır. Siz değerli öğrencilerimizin can güvenliği için kapı geçişlerinin kullanımı hayati önem taşımaktadır.

 

Deprem Hazırlıkları:

Önceki duyurumuzda iletildiği üzere, mevcut Deprem Yönetmeliğine göre Koç Üniversitesi’nin tüm binalarında deprem yönetmeliğine uyum değerlendirme çalışmaları yapılmış ve 2022 yaz döneminde güçlendirme ihtiyacı tespit edilen 9 binada gerekli çalışmalar yapılmış ve Koç Üniversitesi kullanımındaki tüm binalarımız son deprem yönetmeliğine uygun hale getirilmiştir.

https://www.ku.edu.tr/guncel-deprem-yardim-detaylari/

Yurt odalarınızdaki tüm mobilyalar duvarlara sabitlenmiştir. Sabitlenme aparatının yerinden çıktığını farkettiğiniz durumlarda ya da sabitleme ihtiyacı olduğunu düşündüğünüz mobilyalar var ise en kısa zamanda aşağıdaki linke girerek track-it açmanızı rica ederiz.

Track-it Bağlantısı

Yine odalarınızdaki eşyaların deprem ya da afet anında düzenini koruyabilmeniz için gardıroplarınızı kilitlemek üzere talebiniz olması halinde asma kilit aparatı takılabilmektedir. Talebi olan öğrencilerimiz dolap kapağının üstüne ismini yazarak c-track-it/marangozluk seçeneği üzerinden talebini oluşturabilir. Aparatların gardıroplara montajının ardından, asma kilit öğrenci tarafından temin edilecektir.

Track-it Bağlantısı

Meydana gelebilecek acil durumları (yangın, akut rahatsızlık, yaralanma, sakatlanma vb.) 0212 338 11 22 Koç Üniversitesi Acil Yardım Hattı’nı arayarak Güvenlik, İtfaiye, Sağlık ve Teknik Ekiplerimize 7/24 bildirebilirsiniz.

Rumelifeneri ve Batı Kampüs acil durum toplanma alanları bilgisine buradan ulaşabilir, sorularınız için Yurt Yönetim ofisine başvurabilirsiniz.

Dileğimiz herhangi bir afet, yangın ya da deprem durumu ile karşılaşmamak olsa da, güvenliğinizi sağlamak konusunda alınan önlemleri, uygulamaları bilmeniz ve uygulamanız önem taşımaktadır.

Derslerinizde başarılar dileriz.

Yurt ve Konaklama Direktörlüğü

Yurt Çıkış İşlemleri Süreci

1) Öğrencilerin yurttan ayrılırken yapması gereken işlemler:
a) Yurt odasından kendisine ait tüm eşyaları alarak odayı temiz halde boşaltmak,
b) Yurt ve Konaklama Direktörlüğü Ofisine gelerek yurt çıkış formunu doldurmak,
c) Yurt girişi sırasında almış olduğu tekstil malzemelerini ve dolap anahtarlarını teslim etmek,
d) Oda kartını teslim etmek.

2) Yukarıdaki çıkış işlemlerini gerçekleştirmeyen öğrencilerin yurt depozitolarının yarısı kesilir ve 2 (iki) sınama puanı verilir .

3) Öğrenciler yukarıda belirtilen şekilde yurt çıkışlarını yaptıktan sonra, odalarda terkettikleri eşyalar atık olarak değerlendirilir. Öğrenciler, terk ettikleri eşyalar üzerindeki mülkiyet haklarını kaybetmiş kabul edilirler. Öğrencilerin sahipsiz bıraktığı eşyalardan Üniversite veya herhangi bir birimi sorumlu değildir.