Yurtlara hangi tarihte girebilirim? Yurtlardan hangi tarihte ayrılabilirim?

Yurtlara giriş ve çıkış tarihleri her yıl akademik takvime göre Yurt Komisyonu tarafından belirlenir. Yurt planlanan öğrenciler, yurtların açılış tarihinden itibaren Güz ve Bahar dönemlerinde en geç 5 gün Yaz Dönemi’nde 2 gün içinde mali yükümlülüklerini yerine getirerek, yurt sözleşmesini imzalayıp yurda giriş yapmak zorundadırlar. Bu süre içinde giriş işlemlerini tamamlamayan öğrenciler haklarından feragat etmiş sayılırlar.

Hangi durumlarda ücret iadesi yapılmaktadır?

Yurt başvuru duyurularında belirtilen oda RET süresi sona erdikten sonra, öğrencilerin yurt odalarından feragat etmeleri halinde, oda ücretleri ve depozito geri iadeleri Yurt Yönergesi gereğince yapılır.

Oda RET süresi sonuna kadar oda hakkından feragat eden öğrenciye, yazılı feragat bildirimi sonrasında, Yurt ücreti ve depozito bedeli geri ödenir.

Yurt başvurusu yapan ve kendisine bir oda atanmayan öğrenciye, Yurt Ön Kayıt bedeli ve depozito bedeli geri ödenir.

Yurtlarınıza başvuru yaparken oda arkadaşımı seçebilir miyim?

Yurtlarımıza KUHUB sistemi üzerinden başvurunuz esnasında birlikte kalmak istediğiniz arkadaşınızın ismini belirttiğiniz takdirde, olanaklarımız dahilinde talebiniz karşılanacaktır.

Yurtta oda arkadaşımla anlaşamadığım takdirde oda değişikliği yapabilir miyim?

Her dönem 1 defaya mahsus olmak üzere, oda değişikliği talebinizi dönem başlangıcını takip eden ilk ay içinde Yurt ve Konaklama Direktörlüğüne iletebilirsiniz. Oda değişikliği talepleriniz, imkanlar dahilinde karşılanmaya çalışılacaktır.

Yaz tatili dönemlerinde yurtlarda kalabilir miyim?

Yaz dönemi içinde yaz okulu öğrencileri ve Üniversite bünyesinde bazı özel çalışmalara katılacak öğrencilerimiz fakültelerinden aldıkları onay ile Yurt ve Konaklama Direktörlüğünün kendilerine göstereceği odalarda kalabilirler.

Sağlık sorunum olduğunda Üniversitede başvurabileceğim bir yer var mı?

Koç Üniversitesi kampüsü içinde yer alan Sağlık Merkezi, 24 saat açıktır. Sağlık Merkezinde 4 Hekim, 2 Hemşire, 5 Sağlık Memuru görev yapmaktadır. Koç Üniversitesi’ne kayıtlı öğrenciler  her türlü sağlık problemimde dahili 1100 nolu acil telefon numarasından Sağlık Merkezine ulaşabilirler. Sağlık merkezinde bulunan ambulans, gerekli olduğu takdirde tam teşekküllü hastanelere sevk için kullanılmaktadır.

Yurtlarda hayvan besleyebilir miyim?

Yurtlarımızda hayvan beslenmesine ve bulundurulmasına izin verilmemektedir.

Odamda müzik dinleyebilir miyim; TV seyredebilir miyim?

Odalarda, başkalarını rahatsız etmeyecek şekilde müzik dinlenebilir, TV seyredilebilir.

Yurtlarda afiş, poster, duyuru, resim v.s. asabilir miyim?

Yurtlarda herhangi bir yere, Yurtlar ve Konaklama Direktörlüğünün onayı alınmadan bir duyuru veya afiş asılmasına izin verilmemektedir.

Kurallara uymamanın yaptırımı nedir?

Yurt Yönergesinde belirtilen kurallarına uymayan öğrenciler hakkında, Yurt ve Konaklama Direktörlüğü ve Yurt Disiplin Kurulu tarafından gerekli uyarı ve ceza işlemi yapılır.

Yurtlardan çıkarılırsam, sonraki dönemlerde yine girebilir miyim?

Yurtlardan çıkartılan veya Yurt Kurallarına aykırı davranışları görülen öğrenciler, Yurt Komisyonu kararı ile bir daha yurtlara alınmayabilirler.

Şehir merkezine ulaşım var mı? Var ise nasıl yararlanabilirim?

Buradan ulaşım hizmetleri ile ilgili ayrıntılı bilgilere ulaşabilirsiniz. Ayrıca her gün 07.00-23.00 saatleri arasında Sarıyer – Kampüs arasında işleyen özel minibüsler de kullanılabilir.

Kampüs içerisinde alışveriş yapabileceğim yerler var mı?

Üniversitemiz içerisinde bulunan Migros market hafta içi 09:00-19:00, hafta sonu 10.30-19.00 saatleri arasında hizmet vermektedir.

Yurt başvuruları sırasında hangi evraklar gerekli?

Koç Üniversitesi yurtlarına ilk defa başvuranlardan istenen belgeler;

ÖSYM’ ye beyan ettikleri adresleri değişmemiş ise;

1.    KUSIS yurt başvuru formu çıktısı.

2.    Adli sicil ve arşiv kaydı belgesi.

 

ÖSYM’ ye beyan ettikleri adresleri değişmiş ise; Yukarıdaki belgelere ek olarak;

– Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği (Yerleşim yeri bilgisini içeren).

(Sağlık sorunu olan öğrencilerimizin güncel tam teşekküllü bir hastaneden alınmış olan heyet raporunu kurum doktoru tarafından değerlendirilmek üzere yurt başvuruları sırasında ibraz etmeleri gerekmektedir.)

 

Koç Üniversitesi yurtlarında kalan ve tekrar başvuranlardan istenen belgeler;

ÖSYM’ ye beyan ettikleri adresleri değişmeyen öğrencilerin KUSIS sistemi üzerinden on-line başvuru yapmaları yeterli olacaktır.

ÖSYM’ ye beyan ettikleri adresleri değişmiş öğrencilerimizin Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği (Yerleşim yeri bilgisi içeren) duyurularda belirtildiği şekilde iletmeleri gerekecektir.

(Sağlık sorunu olan öğrencilerimizin güncel tam teşekküllü bir hastaneden alınmış olan heyet raporları her başvuru sırasında güncelleyerek duyurularda belirtildiği şekilde iletilmelidir.)

Eski girişli öğrencilerimizden adlarına oda planlananların yurt girişlerini yapabilmeleri için aşağıda bulunan belgeleri yurt girişleri esnasında yanlarında hazır bulundurmaları gerekmektedir;

1. Adli sicil ve arşiv kaydı belgesi.

Yurt yerleştirmesinde öncelik sırası nedir?

Yurt Burslu öğrenciler, içinde bulunulan yıl için yeni kayıt yaptırmış ve aileleri İstanbul dışında ikamet eden öğrenciler yurt yerleştirmelerinde önceliğe sahiptirler. Yurtlarımızda boş yer olması halinde aileleri İstanbul’da ikamet eden öğrencilerimiz kampüse uzaklık sıralamasına göre yurda kabul edilebilmektedir.

Her öğrenci formda talep ettiği odaya yerleşebilir mi?

Yurtlarımızda tek, çift, üç ve dört kişilik oda alternatifleri mevcuttur. Bir üst maddedeki önceliklere ek olarak, Fener Kampüsümüzdeki odalar üst sınıflardan başlanarak, Batı Kampüsünde yer alan odalar ise İngilizce Hazırlık ve birinci yıl öğrencilerinden başlanarak atanır. Öğrencilerin, yurt başvurusunda tercih etmiş oldukları oda türlerinden birine yerleştirilmeleri için özen gösterilmektedir. Ancak başvuru sayısı ve talep edilen oda türlerine bağlı olarak farklı yönde oda planlamaları da yapılabilmektedir.

Oda anahtarımı kaybettiğimde ne yapmalıyım?

Oda anahtarınızı kaybettiğinizde S binasında bulunan Yurt ve Konaklama Direktörlüğü ofisine gelerek  yeni oda anahtarınızı temin edebilirsiniz. Kayıp anahtar formunu doldurmanız istenir ve size yeni bir oda anahtarı verilir. Eski oda anahtarınız işlem yapılan andan itibaren geçersiz hale gelir. Almış olduğunuz yeni anahtarın bedeli olarak depozitonuzdan Kayıp / Yedek Anahtar Listesinde belirtilen tutar kadar kesinti yapılır. Kaybettiğiniz anahtarınızı 10 gün içinde bulup imza karşılığında Yurt ve Konaklama Direktörlüğüne teslim ettiğiniz takdirde depozitonuzdan herhangi bir kesinti yapılmaz.

Yurtlarda elektronik veya teknik sorunla karşılaştığımda ne yapabilirim?

Odanızla ilgili arızaları https://trackit.ku.edu.tr/  sayfası üzerinden ilgili birimlere iş emri açarak bildirebilirsiniz. Elektrik, mekanik ve inşaat problemleri için C-TRACKIT; telefon, internet, printer v.b. problemler için IT-TRACKIT oluşturabilirsiniz.

Yurtta kaldığıma dair belgeye ihtiyaç duyduğumda nasıl temin edebilirim?

İkametgah taleplerinizin karşılanması için;

https://h-trackit.ku.edu.tr adresine bilgisayarınızdan giriş yapmanız ve aşağıdaki sekmeleri izleyerek H-TRACKIT oluşturmanız gerekmektedir.

Olay Kataloğu >> Yurt Yaşamı >> Kalış Belgesi (İkametgah) Talebi

Anne adı/Baba Adı/Doğum yeri/Doğum tarihi/TC bilgileriniz gereklidir. Bu bilgileri eksiksiz sağlamayan öğrencilerin talepleri geçersiz sayılacaktır. (Bilgileri doldururken Türkçe karakterlerin kullanımında ve kampüs seçimlerinizde lütfen dikkatli olunuz.)

Eğitim dönemi bittiğinde yurttan çıkmak için herhangi bir işlem yapmalı mıyım?

Yurt çıkışı yapmak istediğinizi, en az yarım saat öncesinde Fener Kampüs Yurt ve Konaklama Direktörlüğüne 3377 numaralı telefondan, Batı Kampüs Yurt Amirliğini 7021 numaralı telefondan arayarak bildirmeniz gerekmektedir. Yurt Sorumlusu tarafından odanız kontrol edilmekte, hasar tespit edilmesi durumunda ilgili tutarlar depozitonuzdan kesilmek üzere çıkış formuna eklenmektedir. Çıkış formunu imzaladıktan sonra oda anahtarınızı Yurt Sorumlusuna teslim ederek odadan ayrılabilirsiniz. Habersizce yurttan çıkış yapan öğrencilerimizin depozitolarının yarısı kesilir ve Yurt Yönergesinde yer alan çıkış prosedürüne uymadıkları için kendilerine yurt uyarı cezası verilir.

Odada kullanmadığım kişisel eşyalarımı nerede tutabilirim?

Öğrencilere ait  kullanılmayan eşyaların dönem içinde muhafaza edilebileceği depo vb. bir kullanım alanı bulunmamaktadır. Sadece yaz dönemi için geçerli olmak üzere şehir dışı ikameti görünen öğrencilerin S depo binasına 1 adet koli bırakma hakkı vardır. Güz dönemi başladığında kolilerin teslim alınması zorunludur, bildirilen tarihe kadar teslim alınmayan kolilerden Yurt ve Konaklama Direktörlüğü sorumlu tutulamaz.

Eşyalarımı taşımamda bana yardımcı olunabilir mi?

Yurt giriş ve çıkışları sırasında eşyalarınızın taşınması konusunda size yardımcı olabilecek personelimiz bulunmamaktadır. Her öğrenci kendi eşyasının taşınmasından sorumludur.